Idag ska jag försöka hinna baka. Om inte annat bullar och någon liten chokladhistoria. Det är så gott med choklad, mums.
Jag ska försöka hinna göra den här smaskiga kakan. Har hittat receptet hos Cajo.
Fransk Chokladkaka
Kaksmet
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl sirap
2,5 dl vetemjöl
100 g smör (smält)
*Smöra en form med löstagbar kant. Ta ett runt smörpapper i botten, då går det lättast att ta loss kakan, som blir ganska kladdig.
*Vispa ägg och socker pösigt
*Blanda i resten till en smet
*Grädda i 175 grader i ca 20 minuter (ja, kakan ska vara lös i mitten)
Glasyr
200 mörk blockchoklad´
2,5 dl vispgrädde+ ev smaksättare som kaffepulver, after eight el dyl
Häll grädde + choklad (i bitar) i kastrull och rör om tills det blir en slät smet.
Låt glasyren svalna i rumstemperatur, det tar ett tag innan den blir tjock och krämig.
Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.
Ät med massor av hallon / vispad grädde / vaniljglass.
Smaklig spis!
9 kommentarer:
Mmm den ska jag prova. Jag älskar choklad.
Lotta
Men du - den där såg farligt god ut!
Har haft sånt sockersug sedan jag var och sprang runt på mässan -det där borde väl stilla sockerbehovet en bra tid framöver ;-)..
Kram Maud
Hur många kalorier tror du att det är i en sån bit?! ;-)
Hallå där !
Fransk chokladkaka - kan det bli godare ? Mmmmmmm så smaskigt det ser ut ... du verkar vara en hejare på att baka ...
Ha det nu så bra !
Kram Sussi O
Å hjälp den ser ju helt livsfarlig ut...mums med andra ord!!
Mumsfilibaba, den måste jag oxå prova göra:)
Perfekt tror jag till "en gång i månaden" *ler*
Ha en bra dag/annika
Är kakan klar? ;)
Åh... Inte bra för min diet.
Fast det är klart... det går lite si och så med den så en liiiten bit kan jag väl smaka. Åtminstone äta med mina ögon... : ))
Ha en trevlig kväll!
Anneli
Oj den där chokladkakan ser väldigt lockande ut, får nog skriva av receptet! Ha en bra dag! Kram Therese
Skicka en kommentar