Jag ska försöka hinna göra den här smaskiga kakan. Har hittat receptet hos Cajo.

Fransk Chokladkaka
Kaksmet
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl sirap
2,5 dl vetemjöl
100 g smör (smält)
*Smöra en form med löstagbar kant. Ta ett runt smörpapper i botten, då går det lättast att ta loss kakan, som blir ganska kladdig.
*Vispa ägg och socker pösigt
*Blanda i resten till en smet
*Grädda i 175 grader i ca 20 minuter (ja, kakan ska vara lös i mitten)
Glasyr
200 mörk blockchoklad´
2,5 dl vispgrädde+ ev smaksättare som kaffepulver, after eight el dyl
Häll grädde + choklad (i bitar) i kastrull och rör om tills det blir en slät smet.
Låt glasyren svalna i rumstemperatur, det tar ett tag innan den blir tjock och krämig.
Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.
Ät med massor av hallon / vispad grädde / vaniljglass.
Smaklig spis!
9 kommentarer:
Mmm den ska jag prova. Jag älskar choklad.
Lotta
Men du - den där såg farligt god ut!
Har haft sånt sockersug sedan jag var och sprang runt på mässan -det där borde väl stilla sockerbehovet en bra tid framöver ;-)..
Kram Maud
Hur många kalorier tror du att det är i en sån bit?! ;-)
Hallå där !
Fransk chokladkaka - kan det bli godare ? Mmmmmmm så smaskigt det ser ut ... du verkar vara en hejare på att baka ...
Ha det nu så bra !
Kram Sussi O
Å hjälp den ser ju helt livsfarlig ut...mums med andra ord!!
Mumsfilibaba, den måste jag oxå prova göra:)
Perfekt tror jag till "en gång i månaden" *ler*
Ha en bra dag/annika
Är kakan klar? ;)
Åh... Inte bra för min diet.
Fast det är klart... det går lite si och så med den så en liiiten bit kan jag väl smaka. Åtminstone äta med mina ögon... : ))
Ha en trevlig kväll!
Anneli
Oj den där chokladkakan ser väldigt lockande ut, får nog skriva av receptet! Ha en bra dag! Kram Therese
Skicka en kommentar