tisdag 2 december 2008

Ska snålheten få bedra visheten ?

Jag gillar inte när nödvändiga "maskiner" går sönder. Nu är det så att köksfläkten har lagt av, fast den funkar ibland på lägsta hastigheten men oftast inte. Jag har kollat upp saken med kunniga i köks-fläkts-branschen och det sägs att det kan vara kretskortet som är trasigt.
Om det nu är kretskortet som är trasigt är ju då frågan om man ska nöja sig med att inhandla ett nytt. OM man nöjer sig med ett kretskort så gäller det att hålla bägge tummarna och hoppas på att det är där felet sitter så man inte helt plötsligt är lycklig innehavare av ett spillans nytt kretskort till en alldeles jättetrasig fläkt "modell tio år gammal". (Nån som i så fall är intresserad av att köpa ett sprillans nytt kretskort till en nästan-ny köksfläkt :-) )
Det andra alternativet är ju helt enkelt att köpa en ny fläkt, njuta av den os-fria luften och börja baka alla goda bullar och goda små kakor samt invänta dagarna före jul för att bla skicka in skinkan i ungen.
Vadan dessa frågor kan man ju tänka, jo jag tillhör den sparsammare delen av befolkningen, måste fått det i generna :-)
Jag vill absolut inte använda pengarna till en ny köksfläkt Jag vill kunna spendera dem till annat just nu och inte till såna här tråkiga saker som bara ska funka !
Kretskort till köksfläkten

Tja ska man vara riktigt ärlig så har jag nog redan bestämt mig, och den här gången vinner visheten över snålheten, sparsamheten menar jag ju.
Ha en trevlig dag/C

3 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

Förstår att det känns surt att behöva köpa en fläkt när det finns så mycket annat man behöver och vill ha.
Kram på dig/Ingela.

Anna sa...

Det verkar klokt med en ny fläkt.. Jag hade inte funderat mer än 10 minuter, men det finns så många vägskäl i ditt liv ;) Å ena sidan å andra sidan.....................
Kramis

Gårdsromantik sa...

God Afton i stugan!

Visst är det trist fläktinvestering...finns ju så mycket mer roligt man vill ha.

Jag skulle nog köpt en ny fläkt - har försökt snåla tidigare ...men det brukar bara bli ännu dyrare i slutändan.

Kram Maud