torsdag 25 december 2008

Lilla och stora julafton !


God Jul och god forsättning !
I förrgår var det lilla julafton här i huset. Vi är några vänner som samlas varje år den 23:e för blöta eller dopp i grytan som man också säger. Det är en tradition sedan 11 jular tillbaka, det har varierat lite kring vilka som samlats men det är alltid lika trevligt. Även detta år. Blötan ska ätas samma dag som skinkan görs och vi doppar så klart i skinkspadet. Tomten brukar också vara förbi med några julgåvor som vi ger till varandra.
Dan före dan ska ju även granen kläs, så här ser den ut i år. Om jag hade fått bestämma så hade den varit aaaaaningens tätare och haft fler grenar men man tager vad man får :-)

Julgranen 2008.

Denna lilla ängel har hängt i granen i många år. Jag fick den när jag var liten, den skulle vara i granen på dagarna och om natten skulle de (en blå, en rosa och en vit) sova utmed mig på huvudkudden, Ja tänk vilka ideer man kan ha som barn. Numer bor de helt och hållet i granen, dygnet runt.

Tomten har oxå fått plats i granen Han härstammar från 50 talet.

Eftersom det varit lite dåligt med inlägg den senaste tiden så kommer här en kavalkad av bilder från julen i det gula huset inte långt från kalixälven.Nötter är ett måste till julen men till nästa jul måste en ny nötknäckare inhandlas pga skaderisken, klämda fingrar, insidan av handen samt flygande nötter.

Den här lilla granen har fått flytta in på övervåningen.
Så även dessa julbonader.


Åsså så klart ytterligare en liten kyrka


Denna kyrka har varit mormors Tycker den är fin fast den är lite "platt"
Så det var allt för nu.
Årets jul blir lugn med en massa god mat, julsånger, sovmorgnar, god choklad, skumtomtar, hemmagjord knäck och wienernougat, även denna egentillverkad.
Ha en riktigt underbar och skön julledighet med massor av lugn och ro. Gå ut och njut av ljuset om dagarna för nu har det vänt och snart är det sommar och ljust dygnet runt.

1 kommentar:

Alviken sa...

Hej! Hoppas du också har en god fortsättning på julen! Visst är det skönt att bara "vara" och inte göra något speciellt alls? Jättefina bilder du visar, mysigt med gamla bonader och annat. Ska kika vidare på din fina blogg nu.
Ha en bra dag!
Kram Maria