onsdag 5 november 2008

Snart fredag igen !


Välkommen skylt i hallen och några levande ljus.

Oj vad timmarna bara rusar iväg nu för tiden. Har sagt det förr o säger det igen för nu har halva veckan gått igen o snart är det fredag. Skulle behöva utöka veckan med ytterligare några dagar för att hinna med det jag vill göra. Ett alternativ är ju givetvis att kliva upp ännu tidigare på morgonen än jag gör idag (före 5.45 vill säga) för att hinna med lite mer och dessutom kunna få lite ljus i sinnet eftersom det hinner bli mörkt innan man kommit sig hem från arbetet. Jag är en människa som behöver dagsljuset, även om jag inte har det minsta lilla emot att det är mörkt på kvällarna så man får mysa med en massa levande ljus.


ljus, ljus, strålande ljus eller hur var det nu igen ?

Just nu längtar jag enormt mycket till att få börja julpynta men jag måste väl hejda mig ett tag till men jag ska i a f ta fram ljusslingorna och pryda syrenen ute på gården till helgen för vem har sagt att ljusslingorna bara hör julen till. Och så blir Vattenfall glad också och det är ju alltid kul att glädja andra, eller hur ?!

På tal om Vattenfall, här har det börjat tittas över uppvärmningen av huset...igen... (har skett många gånger och jag känner mig som en expert på detta område vid det här laget) och den här gången är det luft-vatten pump som är på tapeten. Åh vad jag önskar att allt sånt däringa vore enkelt men det tycker jag inte att det är, inte alls. Om man ska installera något nytt miljövänligt värmesystem så kostar det skjortan och sen måste man tänka på vilka konsekvenser det blir om gör si eller så. För tillfället så funderas det på om man förutom installationen av luftvattenpumpen även måste installera ytterligare några element i källaren och kanske även en avfuktare för att kunna hålla tvättstugan/pannrummet intakt om nuvarande panna kopplas ur. Tja... mycket att klura på blir det.
Men å andra sidan... värmeljusen på det stora möbelvaruhuset i öst är ju billiga så det är väl bara köpa en pall med sådana, köpa ytterligare en pall med fleceplädar och sticka sockar på löpande band i olika storlekar så de passar två o fyrbenta varelser så kanske man håller värmen i vinter. Duntäckena finns ju också och i värsta fall får man väl börja hugga ved o elda med i pannan. Då håller man ju värmen om inte annat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för din kommentar hos mig måste jag börja med at tsäga.
Och jag ser att det finns en till som vill göra andra glad ;d Jag tänker som du....man måste ju gynna elbolagen! Jag är oxå sugen att sätta upp slingorna ute nu till helgen , men vi får se.
På tal om uppvärmning.....så kan det nog vara bra att se över det. Vi borrade bergvärme för 5 år sen, lånade pengar till det men vi har redan tjänat in dom pengarna, och sen är det så skönt att slippa elda nere i källaren och därmed ha ojämn värme inne + att elpatronen förbrukade en massa "pengar" Vi är jättenöjda med det val av uppvärmning som vi gjorde då.
Nu ska jag kika vidare hos dig!!!

Kram Pernilla

Anna sa...

Vad mysigt du ser ut att ha det! Hösten är riktigt mysig tycker jag!
Kram!