måndag 10 november 2008

Tandfe´n!

Lille hunden Charlie har börjat bli tandlös. Framtänderna försvinner en efter en, för att det dagen därpå har tittat fram en ny sylvass vit liten tand.
Synd bara att jag inte hittat någon tand för i så fall hade vi ju kunnat lägga tanden under hans bädd i hopp om att tandfèn ska komma och ge en liten peng så han kan köpa ett riktigt gott tuggben för pengen men å andra sidan kanske det är tur att jag inte hittat någon tand för enligt http://www.djurklinikenroslagstull.se/ så kommer alla hans 28 mjölktänder bytas ut mot 42 permanenta tänder då valpen är mellan 10-26 veckor.
Och att lägga ut 280 kronor på tuggben var väl inte något jag planerat för (även om det ändå mellan varven/varje vecka :-) kan bli en och annan krona som går till tuggben).
Det går även läsa att man: "Gärna ska vänja valpen tidigt att låta sig bli undersökt i munnen samt att få tänderna borstade. Vanlig tandkräm är ej populär. Hundtandkräm finns i djurbutiker men är ej nödvändigt. Barntandkräm med låg fluorhalt kan användas och brukar tolereras relativt bra av hund. Helst bör tänderna borstas varje dag. En tandborstning i veckan har nästan ingen effekt alls". Detta fick mig ju genast att fundera på när Charlies små sylvassa tänder ska borstas och framför allt HUR det skulle gå till. Jag som knappt får känna på tassarna och än mindre klippa klorna utan mycket starkt motstånd från den yttepyttelilla hundkroppen.

Nä nu får jag skärpa mig nästa inlägg får inte handla om någon fyrbenting... fast å andra sidan så är ju varken Linus eller Zorro omnämnd ...än.

5 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

Hej carina kul att du hittade till min blogg och du är så välkommen igen. Kram/Ingela.

Anonym sa...

Hej! Ja det är inget roligt det där med bärande väggar men skönt när det är klart:)! Va roligt att du uppskattar mina arrangemang, eftersom jag inte jobbar med det så är det kul att hålla på under sin fritid, när man då har tid dvs:). Sååå sööt han är din lille Charlie, de är vassa de där små gaddarna;)Fortsätt du att skriva om dina fyrbentingar, det är roligt att läsa om dem också:) Ha en underbar vecka! Kram Therese

Anna sa...

De där tänderna går genom märg och ben! Det är kul att borsta dem, upp på köksbordet med hunden bara och borsta borsta borsta :)
Jag är allra minst intresserad av inredning och mest intresserad av dina fyrbentingar, men det visste du väl redan... ;)

Gårdsromantik sa...

Det var då ett enormt pysslande med de där små bissingarna.

Minns att jag köpte en tandkräm till katterna som smakade sardin - inte ville de borsta tänderna ändå.

Kram Maud

Cajo sa...

Jag svarar inte på "öppna frågor" om det inte är jobbrelaterat. :-)
/C