tisdag 9 september 2008

Härligt och läskigt

Igår var en fantastisk dag som tillbringades i stugan. Solen sken och inte ett endaste moln på himlen. På em blev det alldeles vindstilla, så viken låg stilla och blank som en enda stor spegel där alla höstfärger återgavs i den sakta dalande solen.

Jag och Charlie roade oss med att klippa gräsmattan och njuta av en underbar höstdag. Charlie är en riktig bad-prisse för han tilbringade mycket tid nere vid stranden, vadandes i standkanten med sina tunna tunna ben.

Idag när vi gick igenom pälsen så fanns den där, "igeln" som jag trodde vi skulle slippa men som tydligen fått sitt fäste här uppe ändå trots våra vintrar. Han hade en FÄSTING på sin lilla kropp. Huu, det är nästan läskigare med fästingar än med diskborstar.
Snabbt ringde jag fästingexperten, min faster i Stockholm, som kom med goda råd om vad jag skulle göra. Och jag provade, som hon sa, att ta ett fast grepp om fästingens kropp med fingrarna och dra den rakt ut men ICKE. Den satt fast, stenhårt, den hade borrat sig in under lille Charlies hud. Provade ytterligare några gånger och till slut så lossnade den men inte dess huvud (vad gör man då ?). Jag googlade på fästingar och hittade många sidor där man talar om att fästingarna finns där det finns rådjur och harar och så länge det är plusgrader ute så nu får det gärna bli VINTER för min del i a f.

Här är bildbevis på det lilla äckliga djuret. BLÄ !

1 kommentar:

Cajo sa...

Men usch!!!! Attans att de krypen kommit hit till våra trakter!! Hur löste det sig - fick du ut huvudet??/C2