onsdag 7 april 2010

Liten hund kontra stor hästI måndags, annandag påsk, trodde jag att den lilla Charlie hundens sista stund var kommen. Charlie såg hästen i hagen som skuttade,hoppade, bockade och sprang. Charlie uppfattade det hela som en invit till lek för in i hagen rusade den lilla hunden och sprang som en galning efter hästen i ren glädje. Glädjen förbyttes snabbt till rädsla ( i a f i min kropp) då hästen vände och började springa mot Charlie som inte hann undan utan hamnade under hästens framhovar efter det att den landade efter en lätt liten bockspark i luften.
Under hästens framhovar fanns nu en mycket liten hund som skrek allt vad han förmådde. Jag kom till undsättning och bar in hunden, ringde veterinären som var en timme bort och sen började väntan på att 60 minuter skulle gå. Charlie skakade och gnydde och fick ligga inlindad i en varm filt men en snabb undersökning i vardagsrummet visade inget blod och inga tecken på att hans ben var brutna.
Nåväl för att göra historien kort så verkar Charlie ha klarat sig väldigt bra för på röntgenbilderna hos veterinären syntes inga tecken på några brutna ben eller att något annat var skadat. Däremot är han mörbultad och är rekomenderad stilla koppelpromenader några veckor framöver samt smärtstillande anti inflammatorisk medicin.
Finns det hund-änlgar tro ?

2 kommentarer:

Cajo sa...

Usch, jag ryser varje gång jag tänker på det. Stackars lille Charlie... hoppas han piggnar till snart!
/C

Anonym sa...

Hur mår gossen? Måtte detta passera med blotta förskräckelsen och att han förstår att han är sjukskriven ett tag framöver. Krama honom från mig //eva